Moderna joga oprema u skladu sa drevnim principima joge kao životnog stila.

FLOAT Yoga nastala je 2019. godine iz želje da se ljubiteljima joge i fitnesa ponudi kvalitetna i ekološki odgovorna oprema, koja će doprineti lepšem i čistijem okruženju.

Kada vidimo raznovrsne posledice nesavesnog ophođenja prema našoj planeti, nameće nam se i odgovornost da sami budemo bolji, ali i da se podsetimo nekih osnovnih vrednosti koje su i danas važne.

Joga kao način života počiva na razvoju pozitivnih etičkih principa koji se odnose na umerenost i pročišćenje, kako iznutra, tako i spolja.

Naš asortiman opreme testirali su vrsni jogi majstori i fitnes instruktori, pa stoga bez zadrške garantujemo kvalitet i dugovečnost naših proizvoda. Svaki naš proizvod prirodnog je porekla, napravljen od ekološki bezbedno prerađene plute, pamuka i kaučuka, prirodne gume koja ne sadrži plastiku.

Naš cilj je da vežbačima ponudimo izdržljivu i prvoklasnu opremu, ali i da ujedno podstaknemo razvoj plute i drugih prirodnih i obnovljivih materijala zarad nas samih i naše planete. Kupovinom bilo kog plutanog proizvoda podstičete industriju plute i sađenje više drveća hrastova plutnjaka, iz čije kore se ovaj materijal dobija procesom koji ne nanosi nikakvu štetu samom drvetu ili ekosistemu.

Pluta je 100% prirodan, ekološki, obnovljiv, biorazgradiv, hipoalergenski i antibakterijski material, a njena komponenta suberin odbija insekte, gnjide i buđ, kao i truljenje.

Elastična, protivklizna, nepromočiva i lagana, pluta je materijal budućnosti.